UKUS KIDA
Najsvečanija mimoza salata na ruski način: Uživajte u praznicima uz kremastu salatu koja se slaže uz svako jelo!
Mimoza salata se na ruski način pravi sa tunjevinom umesto šunke i oblikuje se u kalupu za kolače.
Mimoza salata, je verovatno posle ruske, najomiljenija salata u Srbiji. Nezaobilazna je na prazničnoj trpezi, slavama i raznim proslavama. Osim bogatim ukusom, odlikuje se i atraktivnim izgledom.
Mimoza salata se na ruski način pravi sa tunjevinom umesto šunke i oblikuje se u kalupu za kolače.
Sastojci:
200 g tunjevine u ulju
4 jaja
3 krompira
2 šargarepe
1 mali crni luk
majonez
Pogledajte kako se pravi:
Recept za mimoza salatu na ruski način:
Za salatu prvo crni luk sitno iseckajte i prelijte ključalom vodom. Ostavite 5 minuta. Očišćeno povrće narendajte na krupno rende, jaja razdvojite na belance i žumanca. Belanca narendajte na krupno, a žumanca na sitno.
Zgnječite tunjevinu viljuškom. Stavite rendani krompir kao prvi sloj. Ako želite da završite sa ujednačenim, jasnim slojevima, malo ih nabijete gnječilicom za krompir. Premažite sa malo majoneza. Stavite tunjevinu na vrh. Zatim sloj luka. Zatim sloj rendanih belanaca i dobro ih namažite majonezom.
Zatim dolazi rendana šargarepa. I na kraju sve premažite majonezom. Po vrhu pospite rendanim žumancetom. Pažljivo uklonite prsten od kalupa, ukrasite po želji i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!